Strona główna PRZEPISY Ciasto porzeczkowe z sernikiem i kruszonką jak od babci!

Ciasto porzeczkowe z sernikiem i kruszonką jak od babci!

Czy tak samo jak ja uwielbiasz domowe tarty owocowe z kruszonką? Z pewnością pokochasz porzeczkowy kubek ciasta z twarogiem i kruszonką, bo jest jak u babci. Kwaśne porzeczki łączą się z soczystym twarogiem i puszystym, elastycznym ciastem. Doskonale!

rybízový koláč s tvarohem a drobenkou jako od babičky!
Źródło: cookpad.com

 


Ciasto porzeczkowe z twarogiem i kruszonką

 

ciasto:

  • 2 szklanki mąki gruboziarnistej
  • 3/4 szklanki cukru granulowanego
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka kremowego jogurtu

nadzienie twarogowe:

  • 2 szklanki miękkiego twarogu
  • 4 łyżki cukru granulowanego
  • 1 sztuka jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego

kruszonka:

  • 1/2 szklanki mąki gruboziarnistej
  • 1/2 szklanki cukru granulowanego
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • 3 filiżanki czerwonych porzeczek

 

  • Do przygotowania przepisu użyj kubka o pojemności 300 ml.
  • W większej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
  • Następnie wbij do masy całe jajka, dodaj olej i wymieszaj z jogurtem.
  • Wymieszaj wszystko razem, aby uzyskać gładkie, rzadkie ciasto, które następnie wylej na głębszą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Przygotować nadzienie, ubijając razem twaróg, cukier, cukier waniliowy i budyń w proszku.
  • Łyżeczką nałożyć ubitą masę na ciasto.
  • Posypać najpierw porzeczkami, a następnie mieszanką mąki, cukru i masła.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 30 minut.

[receive_good_taste]

rybízový koláč s tvarohem a drobenkou jako od babičky!
Źródło: cookpad.com