Znudziły Ci się klasyczne, sklepowe wypieki? Czy chciałbyś spróbować czegoś domowego? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dzisiaj przygotujemy luksusowe i pachnące domowe paluszki chlebowe z nadzieniem serowym! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie wymaga dużo czasu.
Czy już zaczynasz się ślinić? Przygotujmy więc razem te luksusowe i pachnące domowe ptysie z nadzieniem serowym!
Przepyszny przepis na pachnące domowe biszkopty:
Czego potrzebujemy:
Ciasto:
- 500 g mąki do wypieków domowych
- 250 ml mleka
- 5 g drożdży
- 10 g cukru
- 1 jajko
- pół pęczka cebuli dymki
- 5 g soli
- 6 g suszonego czosnku
- 30 g roztopionego masła
napełnianie:
- 300 g mozzarelli
- 5 g soli
- 5 g ziaren pieprzu
- pół pęczka koperku
- 1 cebula
- 1 jajko
- 5 g nasion sezamu
Jak postępować:
1) Wymieszać mleko, sól, czosnek, cukier, pieprz i drożdże. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać jajka i masło. Ponownie wymieszać.
2) W kolejnym kroku dodać cebulę i mąkę.
3) Teraz wyrobić gładkie ciasto i pozostawić na 30 minut pod ręcznikiem do wyrośnięcia.
4) Następnie podzielić ciasto na mniej więcej 6-8 równych porcji.
5) Każdą porcję ciasta rozwałkować.
6) Teraz w misce przygotować nadzienie. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki nadzienia. Cebula musi być podsmażona!
7) Gdy mamy już gotowe nadzienie, nakładamy je na nasze ciasto.
8) Zwinąć w coś w rodzaju naleśnika.
9) Za pomocą szklanki po prostu zwinąć ciasto i dokładnie połączyć końce, aby pączki się nie rozpadły.
10) Rozłożyć na blasze do pieczenia, posmarować jajkiem i posypać ziarnami sezamu.
11) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.