Strona główna PRZEPISY Domowy twarożek do smarowania z cebulką dymką

Domowy twarożek do smarowania z cebulką dymką

Domowe smarowidła są bardzo popularnym elementem uroczystości i przyjęć. Bardzo łatwo można z nich przygotować kanapki lub dania jednogarnkowe, a równie dobrze sprawdzają się jako śniadanie. Domowe smarowidło serowe z cebulką dymką jest doskonałe na świeżo upieczonym chlebie. Jego przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, a smak – niesamowity.

domácí tvarohová pomazánka s jarní cibulkou
Źródło: shutterstock

Domowy twarożek do smarowania z cebulką dymką:

Co będzie nam potrzebne:

  • 250 g delikatnego twarogu
  • 2 cebule dymki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 cytryny (sok)
  • 1 KL sosu worcestershire
  • sól, pieprz do smaku

Jak postępować:

1) Usunąć korzenie z cebuli dymki, dobrze ją umyć i posiekać na jak najmniejsze kawałki.

2) W misce ubić twaróg z olejem, sokiem z cytryny, sosem worcestershire i dodać posiekaną dymkę.

3) Spróbować pasty i doprawić solą i pieprzem.

4) Rozsmarować na tostach lub świeżym pieczywie i podawać ze świeżymi warzywami.