Czy chciałbyś umilić sobie popołudniową kawę smacznym przysmakiem? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś zrobimy ciasto bez pieczenia z owocami i kremem. Zachowaj ten przepis, bo jestem pewna, że nie będziesz go robił po raz ostatni! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego owocowego przysmaku bez pieczenia jest bardzo proste. Ponieważ jednak jest to deser bez pieczenia, ciasto musi pozostać przez pewien czas w lodówce, aby ładnie zastygło po zakończeniu pieczenia.
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę szefa kuchni, weź kuchenkę i razem przygotujmy najlepsze owocowe ciasto z kremem bez pieczenia!
Wspaniały przepis na ciasto bundt bez pieczenia:
Co będzie nam potrzebne:
- 1 banan
- 2 kiwi
- 6-8 truskawek
- pół mango
- borówki
- 800 g kwaśnej śmietany
- 180 g cukru
- 100 ml wody
- 30 g żelatyny
- łyżeczka esencji waniliowej
- 30 g migdałów
Jak postępować:
1) Zacznij od przygotowania formy do pieczenia bundt cake. Zaczynamy od przygotowania formy do pieczenia bundt, do której wkładamy wszystkie owoce.
2) Połączyć żelatynę z wodą i wymieszać.
3) W kolejnym kroku ubić na krem esencję waniliową i cukier. Dokładnie wymieszać.
4) Na małym ogniu rozpuścić mieszankę żelatynową.
5) Gorącą, rozpuszczoną żelatynę ostrożnie wymieszać z masą śmietanową.
6) Masę śmietanową z owoców rozprowadzić na naszej bundt-blaszce.
7) Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
8) Gdy ciasto zastygnie, udekorować je karmelem i migdałami.