Strona główna PRZEPISY Wyjątkowy deser orzechowy z kremem waniliowym: wszyscy go pokochają!

Wyjątkowy deser orzechowy z kremem waniliowym: wszyscy go pokochają!

Jeśli tak jak ja uwielbiasz kremowe lub orzechowe desery, to ten przepis jest dla Ciebie! Bo dziś wspólnie przygotujemy pyszny i szybki w przygotowaniu, wyjątkowy deser orzechowy z kremem waniliowym.

Przygotowanie tego smakowitego przysmaku jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu. Jest gotowy w ciągu 30 minut! Ponadto z przygotowaniem potraw poradzi sobie prawie każdy początkujący kucharz. Nie bój się więc zaangażować w przygotowania najmłodszych domowników, niech oni również przyłożą rękę do pracy. Połączenie pysznego ciasta orzechowego i kremu waniliowego jest po prostu boskie! Jeden kęs tej orzechowej pyszności przeniesie cię do krainy błogości, z której nie będziesz chciał wyjść.

Czy już się ślinisz? Zróbmy razem ten smaczny i szybki w przygotowaniu deser orzechowy z kremem waniliowym!

Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.

Recept na ořechový dezert s vanilkovým krémem
Źródło: recipeci.com

Jeśli masz ochotę na słodkie przysmaki, koniecznie spróbuj tego ciasta z kretem!


Pyszny przepis na wyjątkowy orzechowy deser:

Czego potrzebujemy:

Ciasto:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka cukru
  • filiżanki zmielonych orzechów włoskich
  • filiżanka mleka
  • pół filiżanki oleju
  • filiżanki mąki zwykłej
  • torebka proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy

krem:

  • 2 saszetki budyniu waniliowego
  • 6 dl mleka
  • 5 łyżek stołowych cukru
  • 15 g masła
  • czekolada (na wierzch)

Jak postępować:

1) Wymieszać jajka, cukier i aromat waniliowy. Następnie dodaj mleko, olej i resztę składników na ciasto.

2) Przygotować blachę do pieczenia i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Rozłóż na niej równomiernie ciasto i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

3) W międzyczasie przygotować krem. Ugotuj krem w klasyczny sposób, używając mleka, cukru i budyniu w proszku. Po ostygnięciu wymieszać z masłem.

4) Gdy ciasto będzie gotowe, posmarować je kremem budyniowym. Posypać wierzch tartą czekoladą.