Strona główna PRZEPISY Tradycyjne smarowidło do bryndzy – doskonałe do świeżego chleba

Tradycyjne smarowidło do bryndzy – doskonałe do świeżego chleba

Przepyszna słowacka pasta, która nigdy nie zawodzi. Ta tradycyjna bryndza doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem. Nie czekaj na nic i zacznij przygotowania, zanim będzie za późno, każdy początkujący kucharz i szef kuchni może to zrobić!

Tradiční, slovenská brynzová pomazánka
Źródło: iStockphoto

[co_będzie_nasze_potrzeby]

  • 150 g bryndzy
  • 100 g sera topionego
  • 80 g masła
  • 1 większa cebula
  • sól do smaku, mielony czarny pieprz do smaku, mielona czerwona papryka do smaku,
  • szczypiorek do smaku

[jak_będziemy_przestrzegać].

Obrać i drobno posiekać cebulę. Przełożyć do miski razem z bryndzą, serkiem topionym i masłem. Wszystko dobrze wymieszać. Następnie dodaj sól, mielony czarny pieprz, mieloną czerwoną paprykę i szczypiorek do smaku.