Słodkie ciasteczka z ciasta francuskiego nigdy nie zawodzą. Spróbuj tych chrupiących ciasteczek z ciasta francuskiego ze słodkim nadzieniem jabłkowym.
[co_będzie_nasze_potrzeby]
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 jabłka
- 2 opakowania cukru waniliowego
- cynamon mielony
- jajko do posmarowania
[jak_będziemy_przestrzegać].
Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
2. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodaj cukier waniliowy i mielony cynamon do smaku.
3. Ciasto francuskie podzielić na pół i rozwałkować na cienki arkusz. Pokrój ciasto na większe kwadraty. Na każdy kwadrat nałóż łyżeczkę nadzienia jabłkowego i złóż ciasto tak, aby powstał trójkąt. Dociśnij brzegi do siebie – możesz użyć do tego widelca.
Nasza rada: Nie musisz kupować ciasta francuskiego w sklepie – możesz je zrobić w domu. Skorzystaj z naszego przepisu na ciasto francuskie domowej roboty.
4. Umieść przygotowane bochenki na blasze do pieczenia i posmaruj je ubitym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.