Strona główna PRZEPISY Pieczone bułeczki z szynką, pieczarkami i jajkiem – gorący obiad gotowy w...

Pieczone bułeczki z szynką, pieczarkami i jajkiem – gorący obiad gotowy w pół godziny

Kiedy wracasz do domu późnym wieczorem, jesteś głodny, ale ostatnią rzeczą, na jaką masz ochotę, jest stanie godzinami przy kuchence, z pomocą przychodzi ten przepis na szybką, łatwą i smaczną kolację. Koniecznie wypróbuj dzisiejszy przepis na zapiekane bułeczki z szynką, pieczarkami i jajkiem.

Pečené housky se šunkou, žampiony a vejcem, Mňam
Źródło: iStockphoto

[prima_chef]

Bułeczki zapiekane z szynką, pieczarkami i jajkiem

[co_będzie_nasze_potrzeby]

  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 1 mała cebula
  • 100 g pieczarek
  • 150 g szynki
  • 2 sztuki bułek
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • 50 g tartego sera cheddar lub eydam
  • sól, pieprz czarny mielony

[jak_będziemy_przestrzegać].

Rozgrzać piekarnik do 180°C.

Umyj, osusz i pokrój grzyby na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę, a gdy zmięknie, dodać grzyby.

3. Smażyć je przez kilka minut, aż zmiękną. Dodać pokrojoną w plastry szynkę i smażyć na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.

4. Odetnij wierzchy bułek i wydrąż ich wnętrza. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i wypełnij wnętrze pieczarkami i szynką.

5. Do każdej bułki dodajemy łyżkę masła, wbijamy dwa jajka i posypujemy serem.

4. Wstaw wszystko do piekarnika i piecz przez około 15-20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Podziel się tym przepisem na bułeczki z szynką, pieczarkami i jajkiem ze znajomymi! Może ci się spodobać: Niezapomniany wieniec z szynki, sera i jajka – łatwy i szybki w przygotowaniu!