Kiedy wracasz do domu późnym wieczorem, jesteś głodny, ale ostatnią rzeczą, na jaką masz ochotę, jest stanie godzinami przy kuchence, z pomocą przychodzi ten przepis na szybką, łatwą i smaczną kolację. Koniecznie wypróbuj dzisiejszy przepis na zapiekane bułeczki z szynką, pieczarkami i jajkiem.

[prima_chef]
Bułeczki zapiekane z szynką, pieczarkami i jajkiem
[co_będzie_nasze_potrzeby]
- 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 1 mała cebula
- 100 g pieczarek
- 150 g szynki
- 2 sztuki bułek
- 2 łyżki masła
- 4 jajka
- 50 g tartego sera cheddar lub eydam
- sól, pieprz czarny mielony
[jak_będziemy_przestrzegać].
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Umyj, osusz i pokrój grzyby na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę, a gdy zmięknie, dodać grzyby.
3. Smażyć je przez kilka minut, aż zmiękną. Dodać pokrojoną w plastry szynkę i smażyć na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
4. Odetnij wierzchy bułek i wydrąż ich wnętrza. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i wypełnij wnętrze pieczarkami i szynką.
5. Do każdej bułki dodajemy łyżkę masła, wbijamy dwa jajka i posypujemy serem.
4. Wstaw wszystko do piekarnika i piecz przez około 15-20 minut.
Přejeme dobrou chuť!Podziel się tym przepisem na bułeczki z szynką, pieczarkami i jajkiem ze znajomymi! Może ci się spodobać: Niezapomniany wieniec z szynki, sera i jajka – łatwy i szybki w przygotowaniu!