Wybierasz się na przyjęcie i chciałbyś wnieść coś na stół? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy luksusowy tort śmietankowy z ciasteczkami i polewą czekoladową. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę szefa kuchni, weź kuchenkę i przygotujmy razem ten luksusowy tort śmietankowy z herbatnikami i polewą czekoladową!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.
Jeśli masz ochotę na słodkie przysmaki, koniecznie spróbuj tego makowego deseru!
Pyszny przepis na poczęstunek z herbatnikami:
Co będzie nam potrzebne:
- 200 g herbatników BEBE
- 150 ml kawy parzonej
- 2 jajka
- 200 g cukru kryształu
- torebka budyniu waniliowego
- 500 ml mleka
- 200 g bitej śmietany
- 150 g zmiękczonego masła
- 50 g kawy
Jak postępować:
1) Namoczyć herbatniki w kawie.
2) Przygotować formę i umieścić namoczone herbatniki na dnie formy.
3) Ubić jajka, cukier, budyń i 100 ml mleka. Dokładnie wymieszać.
4) Zacznij gotować mleko na małym ogniu. Do mleka dodać naszą mieszankę budyniową. Nie przestawaj mieszać.
5) Po zdjęciu kremu z ognia, odstawiamy go na 30 minut. Następnie dodajemy masło i dokładnie je wyrabiamy.
6) Teraz dodać bitą śmietanę. Również w tym przypadku należy pracować dokładnie.
7) Powstały krem podzielić na 3 części.
8) Do jednej części dodać kawę.
9) Teraz zacznijmy składać nasze ciasto. Rozprowadzić pierwszą część kremu na herbatnikach BEBE. Wygładzić pierwszą część ciasta.
10) Na wierzchu kremu ułożyć ciasteczka BEBE.
11) Ciastka posmarować kremem kawowym.
12) Następujące pliki to ponownie pliki cookie BEBE.
13) Na koniec posmarować ciasteczka ostatnim kremem. Po tym czasie wstawiamy bułeczki do lodówki na godzinę.
14) Na koniec wystarczy posypać nasz deser roztopioną czekoladą.