Szukasz nowego dodatku do swojej popołudniowej kawy? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy kruche i puszyste ciasteczka maślane. Jeśli raz spróbujesz tego przysmaku, nie będziesz nawet pamiętał o tych kupowanych w sklepie! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie jest bardzo proste i nie wymaga dużo czasu!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i razem przygotujmy te kruche i puszyste domowe ciasteczka!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.
Jeśli masz ochotę na słodkie przysmaki, koniecznie spróbuj tego ciasta z kretem!
Pyszny przepis na domowe ciasteczka maślane:
Co będzie nam potrzebne:
- 200 g mąki zwykłej
- 100 g semoliny
- 90 g masła
- 100 ml mleka
- 100 g cukru pudru
- szczypta aromatu waniliowego
- 5 g proszku do pieczenia
Jak postępować:
1) Na początku wymieszać mąkę, cukier puder, kaszę mannę, proszek do pieczenia, roztopione masło i wannę. Mąka, mąka, roztopiona mąka i mąka, aromat. Dokładnie wymieszać i dodać mleko.
2) Wyrobić gładkie ciasto.
3) Zacznij formować ciasto na pojedyncze ciasteczka.
4) Obtoczyć w cukrze.
5) Teraz, używając np. szklanki lub młotka kuchennego, zacznij tworzyć różne ozdoby.
6) Ciasteczka ułożyć w stos na blasze do pieczenia.
7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.