Szukasz inspiracji na szybki i łatwy obiad? Czy chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy pierś z kurczaka nadziewaną serem w ziemniaczanej panierce. Jak już wspomnieliśmy, przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i nie wymaga dużo czasu. Ta kurczakowa pyszność to świetna propozycja na weekendowy lunch lub gorącą kolację.
Czy już się ślinisz? Przygotujmy razem te piersi z kurczaka nadziewane serem w ziemniaczanej panierce!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.
Jeśli masz ochotę na słodkie przysmaki, koniecznie spróbuj tego ciasta z kretem!
Pyszny przepis na pierś z kurczaka nadziewaną serem:
Czego potrzebujemy:
- 600 g mięsa z kurczaka
- 100 g sera Brie
- 2 duże ziemniaki
- 4 jajka
- sól, pieprz
- 200 g mąki zwykłej
- 30 ml oleju roślinnego
Jak postępować:
1) Zacznij od obrania i starcia ziemniaków na tarce. Dodaj jedno jajko, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj.
2) Tę mieszankę ułożyć na walcu, tak jak na zdjęciu.
3) Teraz w misce ubić 3 jajka. W drugiej misce przygotuj mąkę.
4) Piersi z kurczaka pokroić w plastry, a wnętrze rozdrobnić. Ser pokroić w cienkie plastry i umieścić w środku piersi kurczaka, następnie obtoczyć w mące, a potem w jajku.
5) W następnym kroku poszczególne kawałki kurczaka obtoczyć w mieszance ziemniaczanej.
6) Smażyć z obu stron na złoty kolor.
7) Podawać z dekoracją z warzyw. Skończyliśmy!