Czereśnie ukryte w słodkim cieście czekoladowym i obtoczone w aromatycznym kokosie. Ale kto może się oprzeć? Jak najszybciej wypróbuj te czekoladowo-kokosowe kulki bez pieczenia z wiśniami.

[co_będzie_nasze_potrzeby]
- 250 g herbatników
- 1/2 łyżki kakao
- 50 g zmielonych lub posiekanych orzechów włoskich
- 100 g ciemnej czekolady
- 50 g masła
- 50 ml rumu
- 100 ml mocnej kawy
- 2 łyżki dżemu lub marmolady
- 1 filiżanka kompotu wiśniowego
- rozdrobniony kokos do obłożenia papierowych babeczek
[jak_będziemy_przestrzegać].
Herbatniki pokruszyć do miski, dodać kakao i zmielone lub posiekane orzechy włoskie. Umieść czekoladę i masło w innej misce i rozpuść je w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu. Następnie przelej ją do miski i dodaj rum, kawę i dżem lub marmoladę. Dobrze wymieszać i w razie potrzeby dodać sok z kompotu wiśniowego. Jeśli masz kompot wiśniowy z pestkami, wydryluj wiśnie.
2. Z masy uformować kulki – do każdej kulki włożyć 1 wiśnię. Obtocz kulki w rozdrobnionym kokosie i pozostaw do odpoczynku.