15 Dziś przygotujemy pyszne domowe ciasteczka z nadzieniem z mozzarelli! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i razem przygotujmy ten domowy chleb z nadzieniem mozzarella!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.

Jeśli masz ochotę na słodkie przysmaki, koniecznie spróbuj tego ciasta z kretem!
Pyszny przepis na domowe wypieki:
Czego potrzebujemy:
Ciasto:
- 500 g mąki do wypieków domowych
- 250 ml mleka
- 5 g drożdży
- 5 g cukru
- 1 jajko
- pęczek cebuli dymki
- szczypta soli
- szczypta czosnku
- 20 g miękkiego masła
napełnianie:
- 300 g mozzarelli
- szczypta soli, pieprzu
- 20 g kopru
- 1 cebula
- 1 jajko
do nacierania:
- 1 jajko
- sezam biały
Jak postępować:
1) Na początku wymieszać mleko, drożdże, cukier, czosnek, sól i jajka. Dokładnie wymieszać.

2) Dodać masło, posiekaną cebulę dymkę i mąkę.

3) Wyrobić gładkie ciasto.

4) Pozostawić do wyrośnięcia na godzinę pod ręcznikiem do herbaty.

5) Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować je.

6) Teraz pokrój ciasto w sposób pokazany na zdjęciu.

7) Teraz nadzienie. Wymieszać wszystkie składniki nadzienia. Cebula musi być podsmażona! Dokładnie wymieszać.

8) Równomiernie rozprowadzić nadzienie na cieście.

9) W kolejnym kroku należy ostrożnie zacząć formować coś w rodzaju kieszeni.


10) Gdy mamy już uformowane kieszenie, zaczynamy zaplatać warkocz w podobny sposób. Zaczynamy tworzyć coś w rodzaju świąt Bożego Narodzenia.

11) Gdy skończysz, przełóż chleb do naczynia do pieczenia i posmaruj go jajkiem.


12) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Po upieczeniu posmarować jajkiem i posypać ziarnami sezamu.
