Strona główna PRZEPISY Soczyste roladki z udek kurczaka – można przygotować z dowolnym nadzieniem

Soczyste roladki z udek kurczaka – można przygotować z dowolnym nadzieniem

Nie musisz koniecznie smażyć, gotować ani piec soczystych roladek z udek kurczaka, możesz je ugotować na parze. Są po prostu niesamowite! Przygotuj je i rozpieść swoich bliskich pożytecznym i smacznym przysmakiem!

Źródło: retete-usoare.eu

[co_będziemy_potrzebować].

  • 4-5 udek z kurczaka
  • Kilka małych ząbków czosnku
  • 1-2 łyżki stołowe sosu sojowego
  • sól, mielony czarny pieprz – do smaku

Do przygotowania farszu:

  • 3 średnie cebule
  • 2 średnie marchewki
  • olej – do smażenia
  • sól, mielony czarny pieprz – do smaku
  • Inne: warzywa – do podania

[jak_będziemy_przestrzegać].

Umyj i osusz udka z kurczaka.

2.Ość każdą nogę: najpierw wykonaj okrężne nacięcie u dołu, aby uzyskać kość. Następnie przeciąć ją wzdłuż kości, stopniowo oddzielając ją od mięsa.

3.Umieść oczyszczone z kości udka na desce do mięsa i lekko je postukaj.

4.Umieść przygotowane mięso w głębokiej misce. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, sól i mielony czarny pieprz do smaku. Wymieszaj dobrze rękami, aby rozprowadzić przyprawę po wszystkich kawałkach mięsa.

Pozwól kurczakowi marynować się przez 15-20 minut.

6.Przygotować farsz: Cebulę pokroić w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podsmaż je na niewielkiej ilości oleju, aż cebula stanie się przezroczysta. Posolić i popieprzyć do smaku mielonym czarnym pieprzem.

Źródło: retete-usoare.eu

7.Zdejmij farsz z ognia i pozostaw do ostygnięcia.

8.Uformuj wałki. Na wierzchu rozsmarować cienką warstwę farszu i zwinąć w rulon. Zawinąć rolki w folię.

9.Wlej wodę do garnka i napełnij go w około 1/3. Umieść na jej powierzchni sito do gotowania na parze i poczekaj, aż woda się zagotuje.

10.Umieścić wałki na sicie.

11.Przykryj je pokrywką i gotuj na parze przez 30 minut.

Pozwól im lekko ostygnąć, a następnie wyjmij je z folii.

Źródło: retete-usoare.eu

Roladki z kurczaka pokroić na kawałki.

14.Posypać posiekanymi warzywami i podawać z ulubionym daniem dodatkowym!

Życzymy dobrego smaku!