Strona główna PRZEPISY Kanapka z zapiekanym serem i bekonem – klasyczne połączenie wzbogacone przecierem ze...

Kanapka z zapiekanym serem i bekonem – klasyczne połączenie wzbogacone przecierem ze świeżych pomidorów

Klasyczna kombinacja śniadaniowa wzbogacona o świeży przecier pomidorowy – taka właśnie jest ta zapiekana kanapka z serem, bekonem i przecierem pomidorowym! Przejdźmy do przepisu:

Zapečený sendvič se sýrem, slaninou a rajčatovým pyré
Źródło: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Zapiekana kanapka z serem, bekonem i przecierem pomidorowym

[co_zostanie_wykorzystane].

  • 1 szt. pokrywki (lub innego ciasta)
  • 1 filiżanka przecieru pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • 200 g boczku
  • 100 g sera Eidam
  • sól do smaku
  • mielony czarny pieprz do smaku

[jak_będziemy_przestrzegać].

Rozgrzać piekarnik do 180°C.

2. Rozłóż pokrywkę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3) Oczyść czosnek i wyciśnij go na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smażyć przez około minutę, a następnie dodać przecier, cukier, ocet, sól i pieprz do smaku. Krótko gotować na wolnym ogniu.

4. Przykryć sos pokrywką. Do każdego kawałka dodajemy pokrojony boczek, posypujemy startym serem i zapiekamy przez około 10 minut. Gotowe!

Přejeme dobrou chuť!

Podziel się ze znajomymi tym przepisem na zapiekaną kanapkę z serem, boczkiem i przecierem pomidorowym! Zainspiruj się także przepisem na pieczone ziemniaki nadziewane bekonem i serem

.