Klasyczna kombinacja śniadaniowa wzbogacona o świeży przecier pomidorowy – taka właśnie jest ta zapiekana kanapka z serem, bekonem i przecierem pomidorowym! Przejdźmy do przepisu:
Zapiekana kanapka z serem, bekonem i przecierem pomidorowym
[co_zostanie_wykorzystane].
- 1 szt. pokrywki (lub innego ciasta)
- 1 filiżanka przecieru pomidorowego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka stołowa cukru
- 200 g boczku
- 100 g sera Eidam
- sól do smaku
- mielony czarny pieprz do smaku
[jak_będziemy_przestrzegać].
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
2. Rozłóż pokrywkę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
3) Oczyść czosnek i wyciśnij go na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smażyć przez około minutę, a następnie dodać przecier, cukier, ocet, sól i pieprz do smaku. Krótko gotować na wolnym ogniu.
4. Przykryć sos pokrywką. Do każdego kawałka dodajemy pokrojony boczek, posypujemy startym serem i zapiekamy przez około 10 minut. Gotowe!
Přejeme dobrou chuť!Podziel się ze znajomymi tym przepisem na zapiekaną kanapkę z serem, boczkiem i przecierem pomidorowym! Zainspiruj się także przepisem na pieczone ziemniaki nadziewane bekonem i serem
.