Wybierasz się na przyjęcie i chciałbyś przynieść coś na stół? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy fantastyczne pikantne wieńce z szynką i serem! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste.
Czy dotarliśmy z tą dobrocią do Ciebie? Przygotujmy razem te fantastyczne pikantne wieńce z szynką i serem!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.

Jeśli masz ochotę na słodkie przysmaki, koniecznie spróbuj tego ciasta z kretem!
Pyszny przepis na wytrawne wieńce:
Czego potrzebujemy:
- 400 g ciasta francuskiego
- 100 g sera twardego
- 100 g szynki
- 1 jajko
Jak postępować:
1) Ciasto francuskie pokroić na równej wielkości kawałki.

2) Następnie na wierzchu ciasta ułożyć szynkę i ser. Następnie przykryj drugą rundą.


3) Teraz wytnij koło w sposób pokazany na rysunku.

4) Następnie odwróć trójkąt na drugą stronę.

5) Na koniec wyłożyć na blachę i posmarować jajkiem.

6) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Najlepiej podawać z odrobiną dressingu.

INSTRUKCJE WIDEO DOTYCZĄCE WIEŃCÓW Z CZĄBRU:
[receive_good_chut]