Strona główna PRZEPISY Bekonowo-serowe paluszki z ciasta francuskiego: szybkie i łatwe do przygotowania!

Bekonowo-serowe paluszki z ciasta francuskiego: szybkie i łatwe do przygotowania!

Jeśli szukasz szybkiego i smacznego przysmaku na przyjęcie urodzinowe lub po prostu chcesz czymś poczęstować swoich gości? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne paluszki z ciasta francuskiego z bekonem i serem. Podstawą tych paluszków jest ciasto francuskie. Nie trzeba więc wielkich przygotowań!

Zaletą tej pikantnej pyszności jest to, że można ją przyprawić tak, jak się lubi. Na przykład dodać kukurydzę, niwę i inne rzeczy. Przepis spodoba Ci się również ze względu na jego prostotę i szybkość przygotowania. Jest gotowy w ciągu 20 minut! Czy już się ślinisz? Przygotujmy razem te pyszne paluszki z ciasta francuskiego z bekonem i serem

Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.

Recept na slaninové tyčinky se sýrem z listového těsta - Prima inspirace
Źródło: top-rezepte.de

Jeśli masz ochotę na słodkie przysmaki, koniecznie spróbuj tego ciasta z kretem!


Pyszny przepis na paluszki z bekonem i serem:

Czego potrzebujemy:

  • 250 g ciasta francuskiego
  • musztarda lub ketchup
  • tarty ser
  • 250 g boczku
  • żółtko jaja do posmarowania

Jak postępować:

1) Rozpocząć od rozgrzania piekarnika do 180 stopni. Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni. Aby zaoszczędzić sobie pracy na tym etapie, można też kupić prosto rozwałkowane ciasto francuskie.

2) Ciasto pokroić na cienkie plasterki (mniej więcej wielkości szerokiego boczku) i posmarować ketchupem lub musztardą. Posypać serem i ułożyć na nim plastry boczku.

3) Każdą kromkę zwinąć w spiralę, jak na zdjęciu. Po kolei układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować żółtkami.

4) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-12 minut.