Myślę, że w każdej rodzinie jest przynajmniej jeden przepis na pastę rybną. Na przykład w naszym domu zawsze używaliśmy tylko podstawowych składników, takich jak ryba, masło i cebula. Muszę jednak przyznać, że kiedy po raz pierwszy spróbowałem kombinacji użytej w tym przepisie, stwierdziłem, że jest ona naprawdę fantastyczna. Zainspiruj się – smarowidło rybne z jajkiem!
[prima_chef]
Smarowidło rybne z jajkiem
[co_będzie_nasze_potrzeby]
- 3 jajka
- 1 puszka śledzi w oleju (170/100 g)
- 100 g zmiękczonego masła
- 1 kawałek cebuli
- 3 szt. pikli
- 1 łyżka zalewy z ogórków
- 1 łyżka musztardy pełnotłustej
- sól, mielony czarny pieprz do smaku
[jak_będziemy_przestrzegać].
- Ugotuj jajka na twardo (9 minut we wrzącej wodzie), natychmiast ostudź, obierz je i włóż do miski.
- Do tej samej miski dodaj odsączone śledzie, masło, posiekaną cebulę, pokrojony ogórek, musztardę, ogórek i wymieszaj wszystko widelcem, aby powstała pasta.
- Posmakować pasty i w razie potrzeby doprawić odrobiną soli i czarnego pieprzu.
- Podawaj rybę z jajkiem na świeżym chlebie i udekoruj plasterkiem ogórka kiszonego oraz ugotowanym jajkiem.
[receive_good_taste]
Udostępnij ten przepis na rybę z jajkiem swoim znajomym! Wypróbuj także ten przepis na tradycyjny, aromatyczny, lekko chrupiący klops z jajkiem
.