Strona główna PRZEPISY Smarowidło rybne z jajkiem – smaczne połączenie dwóch tradycyjnych smarowideł

Smarowidło rybne z jajkiem – smaczne połączenie dwóch tradycyjnych smarowideł

Myślę, że w każdej rodzinie jest przynajmniej jeden przepis na pastę rybną. Na przykład w naszym domu zawsze używaliśmy tylko podstawowych składników, takich jak ryba, masło i cebula. Muszę jednak przyznać, że kiedy po raz pierwszy spróbowałem kombinacji użytej w tym przepisie, stwierdziłem, że jest ona naprawdę fantastyczna. Zainspiruj się – smarowidło rybne z jajkiem!

rybí pomazánka s vajíčkem – chutná kombinace dvou tradičních pomazánek
Źródło: everyday-delicious.com

[prima_chef]


Smarowidło rybne z jajkiem

[co_będzie_nasze_potrzeby]

  • 3 jajka
  • 1 puszka śledzi w oleju (170/100 g)
  • 100 g zmiękczonego masła
  • 1 kawałek cebuli
  • 3 szt. pikli
  • 1 łyżka zalewy z ogórków
  • 1 łyżka musztardy pełnotłustej
  • sól, mielony czarny pieprz do smaku

[jak_będziemy_przestrzegać].

  • Ugotuj jajka na twardo (9 minut we wrzącej wodzie), natychmiast ostudź, obierz je i włóż do miski.
  • Do tej samej miski dodaj odsączone śledzie, masło, posiekaną cebulę, pokrojony ogórek, musztardę, ogórek i wymieszaj wszystko widelcem, aby powstała pasta.
  • Posmakować pasty i w razie potrzeby doprawić odrobiną soli i czarnego pieprzu.
  • Podawaj rybę z jajkiem na świeżym chlebie i udekoruj plasterkiem ogórka kiszonego oraz ugotowanym jajkiem.

[receive_good_taste]

Udostępnij ten przepis na rybę z jajkiem swoim znajomym! Wypróbuj także ten przepis na tradycyjny, aromatyczny, lekko chrupiący klops z jajkiem

.