Dziś wspólnie przygotujemy pyszne batoniki z dżemem, do których potrzebujemy tylko 4 składników. Przygotowanie tego słodkiego przysmaku z ciasta francuskiego jest bardzo proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo. Co więcej, masz go gotowego w ciągu kilkudziesięciu minut!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź do ręki garnek i razem przygotujmy te pyszne batoniki z marmoladą z 4 składników!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.
Jeśli masz ochotę na więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego wieńca z cząbru!
Przepis na pyszne batoniki z dżemem:
Co będzie nam potrzebne:
- 2 arkusze ciasta francuskiego
- 100 g dżemu
- 100 g cukru pudru
- 20 ml mleka
Jak postępować:
1) Zacznij od posmarowania pierwszego kawałka ciasta wybranym przez siebie dżemem.
2) Przykryć drugą kromką.
3) W następnym kroku wytnij każdy pręt, najlepiej używając linijki, aby były tej samej szerokości.
4) Rozłożyć na blasze, którą wyłożyliśmy papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
5) W międzyczasie zrobić lukier z mleka i cukru.
6) Po upieczeniu batonów wystarczy polać je naszą polewą.