Strona główna PRZEPISY Miękkie i gładkie ciasteczka bananowo-kakaowe z zaledwie 3 składników!

Miękkie i gładkie ciasteczka bananowo-kakaowe z zaledwie 3 składników!

Dziś pokażemy Ci przepis na miękkie i delikatne ciasteczka bananowo-kakaowe, którymi możesz się zajadać bez wyrzutów sumienia. Nie zawierają mąki ani dodatku cukru!

jemné a vláčné banánovo-kakaové sušenky jen ze 3 surovin!
Źródło: biggerbolderbaking.com

[prima_chef]


Ciastka bananowo-kakaowe

[co_będzie_nasze_potrzeby]

  • 3 szt. dojrzałych bananów
  • 60 g kakao
  • 120 g masła orzechowego

[jak_będziemy_przestrzegać].

  • Obierz dojrzałe banany, włóż je do miski i rozgnieć widelcem.
  • Przesiej kakao w proszku na banany i wymieszaj.
  • Na koniec wmieszaj masło orzechowe i wyrób lepkie ciasto.
  • Za pomocą dwóch łyżek formuj małe kopczyki z ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Powinny one wynieść plus minus 12.
  • Włóż ciastka do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 minut. 6 Po upieczeniu pozostaw ciastka do całkowitego ostygnięcia, aby stwardniały.

[receive_good_taste]

Jeśli spodobał Ci się ten przepis na ciasteczka bananowo-kakaowe, podziel się nim ze znajomymi! Polecamy również niesamowite ciasto bananowo-czekoladowe

, które z pewnością pokochasz!