Dziś pokażemy Ci przepis na miękkie i delikatne ciasteczka bananowo-kakaowe, którymi możesz się zajadać bez wyrzutów sumienia. Nie zawierają mąki ani dodatku cukru!

[prima_chef]
Ciastka bananowo-kakaowe
[co_będzie_nasze_potrzeby]
- 3 szt. dojrzałych bananów
- 60 g kakao
- 120 g masła orzechowego
[jak_będziemy_przestrzegać].
- Obierz dojrzałe banany, włóż je do miski i rozgnieć widelcem.
- Przesiej kakao w proszku na banany i wymieszaj.
- Na koniec wmieszaj masło orzechowe i wyrób lepkie ciasto.
- Za pomocą dwóch łyżek formuj małe kopczyki z ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Powinny one wynieść plus minus 12.
- Włóż ciastka do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 minut. 6 Po upieczeniu pozostaw ciastka do całkowitego ostygnięcia, aby stwardniały.
[receive_good_taste]
Jeśli spodobał Ci się ten przepis na ciasteczka bananowo-kakaowe, podziel się nim ze znajomymi! Polecamy również niesamowite ciasto bananowo-czekoladowe
, które z pewnością pokochasz!