Czy jesteś początkującym amatorem w kuchni? Ale czy chciałabyś to zmienić i zacząć gotować jak Twoja babcia? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Ponieważ dziś mamy prosty przepis dla wszystkich początkujących kucharzy! W szczególności przygotuję słone ślimaki, które wywołają uśmiech na twarzy każdego!
Czy dotarliśmy z tą dobrocią do Ciebie? Wspólnie przygotujmy te słone ślimaki, które każdy może przyrządzić!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.
Jeśli szukasz dodatkowej porcji dobroci, koniecznie spróbuj tych domowych pączków!
Doskonały przepis na słone ślimaki:
Czego potrzebujemy:
- 500 g ciasta francuskiego
- 50 g musztardy
- 200 g szynki
- 200 g sera w plastrach
- 1 jajko do posmarowania
Jak postępować:
1) Ciasto francuskie posmarować musztardą. Na wierzchu ułożyć plasterki szynki i sera.
2) Rozpocznij walcowanie.
3) Teraz pokrój poszczególne ślimaki.
4) Ułożyć na blasze do pieczenia i posmarować jajkiem.
5) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.