Strona główna PRZEPISY Zapiekane jabłka z twarogiem i orzechami – smaczny i zdrowy deser

Zapiekane jabłka z twarogiem i orzechami – smaczny i zdrowy deser

Prosty klasyk – zapiekane jabłka z twarogiem i orzechami. Ten smaczny i zdrowy deser jest gotowy w 25 minut. Ponadto ten przysmak napełni Cię i zaspokoi Twoją ochotę na słodycze.

Zapečená jablka s tvarohem a ořechy
Źródło: iStockphoto

[prima_chef]


Zapiekane jabłka z twarogiem i orzechami

[co_będzie_nasze_potrzeby]

  • 4 jabłka
  • 100 g orzechów włoskich
  • 100 g sera twarogowego w grudkach
  • 2 łyżki stołowe miodu
  • 2 łyżki stołowe oleju kokosowego
  • skórka z 1/2 cytryny
  • cynamon mielony

[jak_będziemy_przestrzegać].

  • Umyj i osusz jabłka, odetnij wierzch i wydrąż wnętrze. Z wydrążonej części usunąć pestki, a resztę zmiksować.
  • Dodaj posiekane orzechy włoskie (podprażone na suchej patelni), twarożek, miód, olej kokosowy, skórkę z cytryny i mielony cynamon do smaku. Masą napełnić jabłka i przykryć odciętą górną częścią.
  • Piec jabłka z nadzieniem w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 25-30 minut.
  • Pieczone jabłka można podawać same, ale są też pyszne z gałką domowych lodów waniliowych.

[receive_good_taste]

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi! Może ci się spodobać: Jabłka zetrzeć na tarce, zalać ciastem i piec 12 minut – doskonały deser do kawy

.