Strona główna PRZEPISY Proste laski cynamonu z ciasta francuskiego, które uprzyjemnią każde posiedzenie przy filiżance...

Proste laski cynamonu z ciasta francuskiego, które uprzyjemnią każde posiedzenie przy filiżance kawy lub herbaty

Cynamonowe paluszki z ciasta francuskiego to szybki i łatwy w przygotowaniu przysmak, który umili każdą kawę lub herbatę.

skořicové tyčinky z listového těsta
Źródło: iStockphoto

[prima_chef]


Laski cynamonu z ciasta francuskiego

[co_będzie_nasze_potrzeby]

  • 1 opakowanie rozwałkowanego ciasta francuskiego
  • 1/2 szklanki roztopionego masła
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1½ łyżeczki cynamonu mielonego

[jak_będziemy_przestrzegać].

  • Rozgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
  • Rozwiń rozwałkowane ciasto francuskie i pokrój je na 20 pasków mniej więcej równej wielkości. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut.
  • W misce wymieszaj mielony cynamon z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  • Upieczone batoniki zanurz najpierw w roztopionym maśle, a następnie obtocz je w mieszance cynamonu i cukru.
  • Podawać samodzielnie lub z roztopioną czekoladą.

[receive_good_taste]

Jeśli spodobał Ci się ten przepis na laskę cynamonową, podziel się nim ze znajomymi! Może ci się spodobać: Ślimaki cynamonowe – pyszne i bardzo łatwe do przygotowania, idealne dla całej rodziny.