Cynamonowe paluszki z ciasta francuskiego to szybki i łatwy w przygotowaniu przysmak, który umili każdą kawę lub herbatę.

[prima_chef]
Laski cynamonu z ciasta francuskiego
[co_będzie_nasze_potrzeby]
- 1 opakowanie rozwałkowanego ciasta francuskiego
- 1/2 szklanki roztopionego masła
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1½ łyżeczki cynamonu mielonego
[jak_będziemy_przestrzegać].
- Rozgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
- Rozwiń rozwałkowane ciasto francuskie i pokrój je na 20 pasków mniej więcej równej wielkości. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut.
- W misce wymieszaj mielony cynamon z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
- Upieczone batoniki zanurz najpierw w roztopionym maśle, a następnie obtocz je w mieszance cynamonu i cukru.
- Podawać samodzielnie lub z roztopioną czekoladą.
[receive_good_taste]
Jeśli spodobał Ci się ten przepis na laskę cynamonową, podziel się nim ze znajomymi! Może ci się spodobać: Ślimaki cynamonowe – pyszne i bardzo łatwe do przygotowania, idealne dla całej rodziny.