Szukasz smacznego akcentu do popołudniowej, weekendowej kawy? Czy chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy fantastyczne, puszyste biszkopty z nadzieniem z Nutelli! Przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź do ręki kuchenkę i razem przygotujmy fantastyczne bułeczki z Nutellą!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.

Jeśli szukasz dodatkowej porcji dobroci, koniecznie spróbuj tych domowych pączków!
Pyszny przepis na pączki z Nutellą:
Czego potrzebujemy:
- pół szklanki wody
- pół szklanki oleju
- łyżeczka cukru
- pół łyżeczki wanilii. aromat
- 2 szklanki zwykłej mąki
- 400 g Nutelli
- 2 żółtka
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania wody, oleju, cukru i esencji waniliowej. Dokładnie wymieszać.

2) Dodać mąkę i wyrobić gładkie ciasto.

3) Odstawić ciasto na 20 minut. Następnie podzielić na pojedyncze bochenki.

4) Rozwałkować każdy bochenek.

5) Rozsmaruj Nutellę.

6) Teraz wystarczy połączyć krawędzie. Upewnij się, że nutella nie wypadnie.

7) Bochenki umieścić na blasze do pieczenia i posmarować żółtkiem jajka.

8) Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15-17 minut.
