Strona główna PRZEPISY Naleśniki kubkowe z płatków owsianych – zdrowa wersja popularnego przepisu

Naleśniki kubkowe z płatków owsianych – zdrowa wersja popularnego przepisu

Zamień mąkę na płatki owsiane i zrób z nami te frytki, ale w zdrowej wersji. Doskonałe na śniadanie, lunch i kolację.

Hrníčkové lívance z ovesných vloček
Źródło: iStockphoto

[prima_chef]


Naleśniki w kubku z płatków owsianych

[co_będzie_nasze_potrzeby]

do naleśników:

  • 1 filiżanka drobnych płatków owsianych
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • olej kokosowy do smażenia

inne składniki:

  • banan, orzechy włoskie, miód

[jak_będziemy_przestrzegać].

  • Drobne płatki owsiane zalać mlekiem i pozostawić do namoczenia na około 20 minut. Następnie do napęczniałych płatków owsianych i mleka dodaj jajka, miód, proszek do pieczenia, mielony cynamon i sól. Wszystko dobrze wymieszać.
  • Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i powoli usmaż mniejsze frytki.
  • Ułożyć frytki na talerzach, dodać pokrojonego banana, posypać orzechami i skropić miodem.

[receive_good_taste]

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi! Zainspiruj się także tym przepisem na pyszne naleśniki jogurtowe z niekonwencjonalnego ciasta: Najbardziej popularne naleśniki w naszym domu!