Zamień mąkę na płatki owsiane i zrób z nami te frytki, ale w zdrowej wersji. Doskonałe na śniadanie, lunch i kolację.

[prima_chef]
Naleśniki w kubku z płatków owsianych
[co_będzie_nasze_potrzeby]
do naleśników:
- 1 filiżanka drobnych płatków owsianych
- 3/4 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka stołowa miodu
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1/4 łyżeczki soli
- olej kokosowy do smażenia
inne składniki:
- banan, orzechy włoskie, miód
[jak_będziemy_przestrzegać].
- Drobne płatki owsiane zalać mlekiem i pozostawić do namoczenia na około 20 minut. Następnie do napęczniałych płatków owsianych i mleka dodaj jajka, miód, proszek do pieczenia, mielony cynamon i sól. Wszystko dobrze wymieszać.
- Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i powoli usmaż mniejsze frytki.
- Ułożyć frytki na talerzach, dodać pokrojonego banana, posypać orzechami i skropić miodem.
[receive_good_taste]
Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi! Zainspiruj się także tym przepisem na pyszne naleśniki jogurtowe z niekonwencjonalnego ciasta: Najbardziej popularne naleśniki w naszym domu!