Strona główna PRZEPISY Deser miodowo-waniliowy z bitą śmietaną: Łatwy i szybki w przygotowaniu!

Deser miodowo-waniliowy z bitą śmietaną: Łatwy i szybki w przygotowaniu!

Miłośnicy budyniu, uwaga! Czy Ty również uwielbiasz wszelkiego rodzaju desery z kremem i śmietaną? Jeśli Twoja odpowiedź brzmi „tak”, ten przepis jest dla Ciebie! Dzisiaj przygotujemy wspólnie miodowo-waniliowy deser z bitą śmietaną. Dzięki połączeniu tych wszystkich składników otrzymujemy niesamowity i bardzo uzależniający deser, który sprawi, że w Twoim domu będzie się kurzyło. Przygotowanie jest również bardzo proste i oszczędza czas. Jest on gotowy w ciągu kilkudziesięciu minut.

Czy podoba Ci się ten deser? Przygotujmy razem ten miodowo-waniliowy deser z bitą śmietaną!

Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.

Recept na vanilkový dezert s medem a šlehačkou
Źródło: suntgospodina.net

Jeśli szukasz dodatkowej porcji dobroci, koniecznie spróbuj tych domowych pączków!


Pyszny przepis na deser miodowo-waniliowy:

Czego potrzebujemy:

  • 1,2 l mleka
  • 150 g cukru
  • 110 g kremu waniliowego
  • 2 żółtka
  • 250 g mąki zwykłej
  • 50 g cukru pudru
  • 50 g miodu
  • 250 g masła
  • 2 łyżki stołowe rumu
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • bita śmietana

Jak postępować:

1) Zacznij od zagotowania mleka. Następnie, na małym ogniu, dodać cukier, mąkę, budyń i żółtka. Dobrze wymieszać. Następnie zdjąć z ognia.

2) Kontynuować pracę z ciastem. W misce wymieszaj mąkę, cukier, 50 g masła, sodę oczyszczoną i żółtka.

3) Następnie połowę ciasta wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni. Powtórz czynność z drugą połową ciasta.

4) Gdy ciasto będzie gotowe, posmarować pierwszy arkusz kremem i przykryć drugim arkuszem. Na koniec udekoruj cukrem pudrem.