Strona główna PRZEPISY Domowy pasztet z boczku wieprzowego – na wynos lub na szybki obiad

Domowy pasztet z boczku wieprzowego – na wynos lub na szybki obiad

Ten pasztet z boczku wieprzowego jest delikatny, aromatyczny i przede wszystkim domowej roboty! Zabieram go na wycieczki, wakacje i oczywiście zawsze mam kilka słoiczków w domu. Nie znam lepszych, jeśli chodzi o świeży chleb. Jest pyszny!

Domácí paštika z vepřového bůčku
Źródło: iStockphoto

[prima_chef]

Pasztet z boczku wieprzowego domowej roboty

[co_zostanie_wykorzystane].

  • 2 kg boczku wieprzowego ze skórą
  • 8 ząbków czosnku
  • 3 większe cebule
  • 1,5 kg pomidorów
  • 6 kaparów
  • 3 sztuki papryczek chili
  • 8 jaj (L)
  • 2 łyżki stołowe musztardy pełnotłustej
  • sól, pieprz czarny mielony

[how_will_we_proceed]

Zmielić w maszynce do mięsa wszystkie składniki oprócz jajek, musztardy i przypraw.

Umieść mieszaninę w dużym garnku na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie soki z warzyw odparują – około 2 godzin. W razie potrzeby można dodać odrobinę wody. Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.

Gdy pasztet ostygnie, dodaj musztardę, sól i pieprz do smaku. Zmiksować za pomocą blendera zanurzeniowego na drobną pastę. Na koniec dodaj jajka i wymieszaj je jedno po drugim.

4. Umieść pasztet w butelkach i sterylizuj przez 2 godziny.

Gotowe!

Přejeme dobrou chuť!

Jeśli ten inspirujący przepis na domowy pasztet z boczku wieprzowego wpadł Ci w oko, podziel się nim ze znajomymi! Zainspiruj się także przepisem na kulki ryżowe nadziewane mieloną wieprzowiną z sosem śmietanowym.