Szukasz inspiracji na niekonwencjonalne smakołyki do popołudniowej kawy w weekend? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy niezrównane półpłynne, maślane ciasteczka! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu!
Czy dotarliśmy do Ciebie z tym dobrodziejstwem? Wspólnie przygotujmy te niezrównane półmiękkie, maślane ciasteczka!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.
Jeśli masz ochotę na więcej dobroci, koniecznie spróbuj tych smażonych ciasteczek!
Pyszny przepis na półkruche, maślane ciasteczka:
Co będzie nam potrzebne:
- 120 g masła
- 75 m olej
- 160 g cukru
- 2 jajka
- 6 g proszku do pieczenia
- 5 ml aromatu waniliowego
- 390 g mąki zwykłej
- 200 g roztopionej czekolady
- 100 g posiekanych orzechów
Jak postępować:
1) Najpierw należy przygotować butelkę PET. Najpierw wystarczy wyciąć w nakrętce kształt gwiazdy.
2) W misce wymieszać masło z cukrem.
3) Teraz dodać jajka, proszek do pieczenia, esencję waniliową i olej. Dokładnie wymieszać.
4) Na koniec dodać mąkę i wyrobić ładne ciasto.
5) Następnie włóż ciasto do przygotowanej butelki PET.
6) Zacząć formować pojedyncze ciasteczka na blasze do pieczenia.
7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
8) Po upieczeniu zanurzyć w czekoladzie i obtoczyć w orzechach.