Strona główna PRZEPISY Orzeźwiające 3-warstwowe ciasto krówkowe, które od razu Cię zachwyci

Orzeźwiające 3-warstwowe ciasto krówkowe, które od razu Cię zachwyci

To orzeźwiające ciasto krówkowe składa się z 3 warstw, które od razu Cię zachwycą: pysznego ciasta kakaowego, delikatnego nadzienia sernikowego i orzeźwiającej żelatynowej „kropki”. Przejdźmy do przepisu!

Osvěžující šumínkový koláč ze 3 vrstev, které si vás okamžitě získají
Źródło: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Ciasto Choux z 3 warstw

[co_będzie_nasze_potrzeby]

ciasto:

  • 3 jajka
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 130 g cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 200 ml mleka
  • 150 ml oleju
  • 250 g mąki gruboziarnistej
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 2 łyżki stołowe masła kakaowego do wysmarowania i mąki do wyłożenia blachy do pieczenia

Nadzienie twarogowe:

  • 750 g miękkiego sera twarogowego
  • 250 g masła
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 6 łyżek cukru pudru

Żelatyna pomarańczowa:

  • 1 litr wody
  • 120 g cukru granulowanego
  • 4 opakowania pomarańczowej mrożonki
  • 2 szt. złota kolba

[jak_będziemy_przestrzegać].

  • Rozgrzej piekarnik do 180°C, wysmaruj blachę do pieczenia masłem i oprósz mąką.
  • Białkaubijamy z solą na sztywno. Żółtka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaj mleko i olej, a następnie wymieszaj. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dobrze wymieszać, aby powstało gładkie ciasto. Na koniec lekko wmieszać pianę z białek. Przygotowane ciasto wylać na blachę do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku. Upieczone ciasto ostudzić.
  • Nadzienie twarogowe: W misce wymieszaj zmiękczone masło z wanilią i cukrem pudrem. Następnie dodać twaróg i dobrze wymieszać. Rozłóż nadzienie na schłodzonym cieście.
  • Żelatyna pomarańczowa. Pozostawić do rozpuszczenia i doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu dodaj złote kolby rozpuszczone w 500 ml wody. Gotować, ciągle mieszając, do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Ostudzoną żelatynę rozłożyć na masie sernikowej i odstawić gotowe ciasto w chłodne miejsce. Gotowe!