Mroźna zimowa pogoda wymaga czegoś ciepłego, co zapewni Ci ciepło. A wzbogacony o „kropelkę” alkoholu rozgrzeje Cię dwa razy mocniej. Spróbuj więc tego ciekawego połączenia gładkiego masła, rumu i aromatycznych przypraw – gorącego rumu z masłem!
Jeśli i Ty masz swój ulubiony przepis, koniecznie opowiedz nam o nim w naszej grupie na Facebooku Prima Cookbook.
Gorący rum z masłem
Co będzie nam potrzebne:
- 100 g masła
- 3/4 szklanki brązowego cukru
- 1/2 KL cynamonu mielonego
- 1/4 KL goździki mielone
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 2 szklanki gorącej wody
- 3/4 szklanki ciemnego rumu
- cały cynamon do dekoracji
Jak postępować:
- Ubić masło z brązowym cukrem.
- Następnie dodać mielony cynamon, mielone goździki i startą gałkę muszkatołową.
- Dobrze wymieszać.
- Wlać rum i gorącą wodę.
- Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
- Wlać gorący napój do szklanek, udekorować cynamonem i podawać.
Witaj!
Podziel się tym przepisem na gorący rum maślany ze znajomymi! Spróbuj także . Zrób domowy likier wiśniowy z rumem.