Strona główna PRZEPISY Kokosowa pyszność z foremki – bez pieczenia i szybkie przygotowanie

Kokosowa pyszność z foremki – bez pieczenia i szybkie przygotowanie

Dziś przygotowaliśmy przepis na pyszny kokosowy przysmak z puszki, który możesz przygotować szybko i łatwo. Przygotuj ten przysmak, a przekonasz się, że go pokochasz. Smak jest naprawdę niezrównany! Dzieci natychmiast poprosiły o dokładkę.

Źródło.

Co będzie nam potrzebne:

  • 500 g herbatników kakaowych
  • 500 g serka śmietankowego (mascarpone)
  • 300 ml pełnotłustej śmietany
  • 200 g czekolady
  • 150 g cukru
  • 100 ml mleka
  • 50 g startego orzecha kokosowego
  • 10 g cukru waniliowego

Jak postępować:

  1. Umieść serek śmietankowy w głębokiej misce, dodaj cukier i cukier waniliowy. Używając elektrycznej ubijaczki, zacznij ubijać masę na małej prędkości, aby cukier połączył się z kremowym serkiem. Następnie zwiększyć prędkość i dalej ubijać, aż masa będzie miała kremową, gładką konsystencję.
  2. Następnie do masy dodajemy pełnotłustą śmietanę i dalej ubijamy, aż składniki utworzą jednolitą masę.
  3. Następnie dodaj do miski starty kokos i dokładnie wymieszaj szpatułką.
    Przygotuj kwadratową formę do pieczenia ciasta z wyjmowanymi bokami i ułóż na dnie formy herbatniki kakaowe obok siebie. Następnie wylej połowę kremu na herbatniki i rozprowadź go równomiernie na herbatnikach.
  4. Gdy skończysz, ułóż drugą warstwę kakaowych herbatników na wierzchu kremu i ponownie rozprowadź drugą połowę kremu na herbatnikach.
  5. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki na 30 minut.
  6. W międzyczasie wlej ciemną czekoladę do głębokiej miski, zalej ją mlekiem, a następnie wstaw do mikrofalówki, gdzie będzie podgrzewana przez około 5 minut, aż się rozpuści.
  7. Wymieszaj oba składniki, aż staną się gładkie.
  8. Gdy ciasto jest już wystarczająco schłodzone, wyjmij je z lodówki i polej całą powierzchnię ciasta polewą czekoladową. Następnie włóż ciasto z powrotem do lodówki na kolejne 30 minut, aby wszystkie warstwy stężały, a ciastka były wystarczająco wilgotne.

VIDEO GUIDE: