Strona główna PRZEPISY Pierś z indyka z sosem grzybowo-serowym i kluskami

Pierś z indyka z sosem grzybowo-serowym i kluskami

Krok po kroku przedstawiamy wspaniały przepis na pierś z indyka z sosem pieczarkowo-serowym i kluskami . Podziękowania dla Martyny za przepis. Przygotowanie tego dania zajmie Ci tylko kilka minut, a będziesz mieć pyszny, syty obiad. Nie czekaj na nic i zacznij przygotowania, zanim będzie za późno, każdy początkujący kucharz i szef kuchni może to zrobić!

krůtí prsa s žampionovo-sýrovou omáčkou a gnocchi
Źródło.

Przepis na pierś z indyka z sosem grzybowo-serowym i kluskami:

Co będzie nam potrzebne:

  • Gnocchi
  • 400 g piersi z indyka
  • przyprawa do grilla z ziołami
  • sól, pieprz
  • skrobia ziemniaczana
  • olej słonecznikowy

Sos:

  • 200 g pieczarek
  • 2,5 łyżki stołowe masła
  • cebula dymka
  • pieprz, kminek
  • przyprawy (do sera z grilla)
  • 1 prostokąt sera Apetito
  • 250 ml śmietany do gotowania
  • 1 łyżeczka musztardy pełnotłustej

Jak postępować:

1) Indyka pokroić na kawałki, dodać przyprawy (do smaku), sól, pieprz, olej słonecznikowy, skrobię ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki i pozostawić do odpoczynku (do jednego dnia).

2) Rozgrzać patelnię i usmażyć na niej mięso, oddzielając kawałki, ponieważ mają tendencję do sklejania się. Pieczeń.

3) W mniejszym rondlu roztopić masło, podsmażyć na nim pokrojone w plasterki grzyby, następnie dodać pokrojoną w plasterki dymkę, mieloną paprykę, rozgnieciony kminek, przyprawy do smaku (nie bójcie się eksperymentować), uważać z solą … posypać małą łyżeczką mąki … po chwili wlać gorącą wodę i delikatnie zagotować.

4) Po 10 minutach dodać ser Apetito i pozostawić do roztopienia. Na koniec wlać śmietanę do gotowania wymieszaną z pełnotłustą musztardą. Sezon.

Nie gotuję gnocchi … Wrzucam je na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i dodaję odrobinę soli pod koniec smażenia. Życzymy Wam, abyście dobrze smakowali.