Strona główna PRZEPISY Pyszne i puszyste ciasto z jagodami – łatwe i szybkie w przygotowaniu!

Pyszne i puszyste ciasto z jagodami – łatwe i szybkie w przygotowaniu!

Dzisiejszy szybki i łatwy przepis na pyszny jagodowy cobbler został zapożyczony z naszej grupy na Facebooku Książka kucharska Prima od naszej czytelniczki Jany Podolákovej Burkart, dziękujemy. W tej grupie możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym przepisem. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i przetworzyć. Ten przepis zamieścimy w naszym magazyn przepisów. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na obiad lub jaki smakołyk przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.

Ale teraz wracamy do dzisiejszego przepisu. Do przygotowania tego pysznego dania wystarczą powszechnie używane składniki, które prawie zawsze masz w domu. Może je przygotować prawie każdy początkujący kucharz. Czy już się ślinisz? Przygotujmy razem to pyszne ciasto z jagodami!

Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.

Tvarohová bábovka s rozinkami a borůvkami
Źródło .

Jeśli masz ochotę na więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego deseru sernikowego!


Przepis na pyszny kobler jagodowy:

Co będzie nam potrzebne:

  • połowa zmiękczonego masła
  • 4 żółtka
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 200 g cukru
  • 250 g twarogu
  • skórka i sok z połowy cytryny
  • 250 g mąki gruboziarnistej
  • 1 proszek do pieczenia
  • 4 białka jaj
  • 4 łyżki rodzynek
  • 100 g borówek
  • 1 łyżka kawy

Jak postępować:

1) Zacząć od ubicia masła, żółtek, cukru waniliowego i klasycznego cukru. Stopniowo dodawać twaróg, skórkę i sok z cytryny. Dokładnie ubić.

2) W kolejnym kroku do naszej masy dodać mąkę i proszek do pieczenia, a na koniec lekko wmieszać białko jajka. Następnie za pomocą miksera do ciasta wmieszaj do ciasta rodzynki, które namoczyliśmy w rumie. Następnie borówki i łyżeczka kawy rozpuszczonej.

3) Następnie przekładamy masę do bundt-blaszki i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 45 minut. Po upieczeniu udekoruj cukrem pudrem.