Szukasz smacznych i nietypowych inspiracji na przystawkę lub przekąskę? Czy masz w domu kilkadziesiąt gramów mięsa mielonego? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne mięso mielone zawijane w cieście na szpadce. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciami i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i nie wymaga dużo czasu.
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź do ręki kuchenkę i razem przygotujmy pyszne mięso mielone zawijane w cieście na szpadce!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.
Jeśli masz ochotę na więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego deseru sernikowego!
Pyszny przepis na mięso mielone w cieście:
Co będzie nam potrzebne:
- 450 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 100 g cebuli
- szczypta soli
- sól, pieprz
- 250 g sera twardego
- 400 g ciasta francuskiego
- jajko do posmarowania
Jak postępować:
1) Zacznij od pocięcia ciasta francuskiego na równej wielkości paski.
2) Wymieszać mięso, jajka, sól, pieprz i cebulę.
3) Twardy ser pokroić w plastry, a następnie nabić na szpikulec.
4) Następnie obtoczyć ser w mięsie.
5) W następnym kroku mięso owinąć ciastem francuskim.
6) Wyłożyć na blachę i posmarować ubitym jajkiem.
7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
INSTRUKCJE WIDEO DOTYCZĄCE MIĘSA MIELONEGO NA SZPADCE:
Featured_image: https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/03/mlete-maso-obalene-v-testicku-na-spejli-inspirace-na-vyborny-predkrm-ci-svacinku-e1646891494402.png
Zdroj_origin: https://primainspirace.cz/2022/03/16/mlete-maso-obalene-v-testicku-na-spejli/