Dzisiejszy przepis na pyszną tartą bułeczkę z twarogiem, pożyczyliśmy w naszej grupie na Facebooku Książka kucharska Prima od naszej czytelniczki Věry Veroniki Holubovej, dziękujemy. W tej grupie możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym przepisem. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i procedurą. Ten przepis zamieścimy w naszym magazyn przepisów. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na obiad lub jaki smakołyk przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.
Ale teraz wracamy do dzisiejszego przepisu. Jeśli uwielbiasz desery sernikowe, ten przepis jest dla Ciebie. Czy już się ślinisz? Przygotujmy razem to pyszne ciasto z kruszonym twarogiem!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.
Jeśli masz ochotę na więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego deseru sernikowego!
Pyszny przepis na kruchą bułeczkę z twarożkiem:
Czego potrzebujemy:
Ciasto:
- 500 g mąki zwykłej
- 1 torebka proszku do pieczenia
- 150 g cukru
- 1 żółtko
- 2-4 łyżki mleka
- 1 szt. hera
- szczypta kakao
napełnianie:
- 3 twarożki w papierze
- 3 żółtka
- 1 torebka cukru waniliowego
- 300 g cukru
- 1 łyżeczka proszku budyniowego
- odrobina mleka
Jak postępować:
1) Na początek wystarczy wymieszać wszystkie składniki ciasta. Dokładnie wymieszaj i wyrób gładkie ciasto. Umieść go na kilka minut w zamrażarce.
2) Następnie wymieszać wszystko razem dla nadzienia twarogowego i dokładnie wymieszać.
3) Wyjąć ciasto z zamrażarki i zetrzeć jedną połowę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu rozsmaruj twarożek i ponownie zetrzyj na tarce pozostałą połowę ciasta na nadzienie twarogowe.
4) Piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut. Nie zapomnij dopilnować, abyśmy nie przypalili naszego deseru.