Strona główna PRZEPISY Soczysta szarlotka z budyniem waniliowym: Polecamy spróbować

Soczysta szarlotka z budyniem waniliowym: Polecamy spróbować

Zimna jesienna aura zmienia nie tylko nasz nastrój, ale i nasze upodobania. Podaruj sobie filiżankę gorącej herbaty lub kawy, zrelaksuj się z rodziną i zaspokój słodkie podniebienia. Ten przepis na soczystą szarlotkę z budyniem waniliowym jest słuszny. Fantastyczny smak i możesz go przygotować bardzo szybko i łatwo.

Šťavnatý jablečný koláč s vanilkovým pudinkem: doporučujeme vyzkoušet
Zdj: Serpica Recepti

Bez względu na to, czy lubisz kawę lub herbatę w samotności, czy też zapraszasz przyjaciół i rodzinę, każdy doceni słodkość w postaci tego pysznego deseru.

 

Czego potrzebujemy do szarlotki:

  • 1 większe jabłko

Dla kremu budyniowego:

  • 1 jajko
  • 200 ml mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 50 g cukru

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 100 ml mleka
  • 20 ml oleju
  • 200 g mąki
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia (1 CL)

 

Jak postępować:

1) Najpierw ugotujmy śmietankę. Wymieszaj wszystkie składniki, włóż do garnka, dobrze wytrzyj i gotuj, aż zgęstnieje.

2) Przygotowany krem ​​wlej do woreczka dekoracyjnego i ostudź. W międzyczasie przygotujemy ciasto.

 

Šťavnatý jablečný koláč s vanilkovým pudinkem: doporučujeme vyzkoušet
Zdj: Serpica Recepti

3) Wbij jajka do miski i ubij trzepaczką. Ubij cukier, następnie mleko, a następnie olej. Następnie do ciasta stopniowo ubijamy mąkę i proszek do pieczenia.

4) Umyj jabłko, oczyść je z rdzenia, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do ciasta.

 

Doporučujeme použít jablka ze zahrádky
                      Zdj: Serpica Recepti

5) Do pieczenia używamy talerza o wymiarach 22 x 30 cm. Wykładamy go papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy ciasto. Następnie odcinamy końcówkę na torbie ozdobnej i tworzymy siatkę kremu na górze ciasta.

 

Šťavnatý jablečný koláč s vanilkovým pudinkem: doporučujeme vyzkoušet
Zdj: Serpica Recepti

6) Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 35 minut.

7) Niech lekko ostygnie, a następnie posypujemy cukrem pudrem. Kroimy i możemy służyć.

 

Tento koláč si zamilujete.   
                                              Zdj: Serpica Recepti

Życzymy dobrego smaku!

Czy próbowałeś tego wspaniałego przepisu? Podziel się z nami wynikiem. Zrób zdjęcie swojego dzieła i wyślij je na nasz e-mail [email protected] . Dzięki