Strona główna PRZEPISY Doskonałe miodowe serca o łatwym przygotowaniu i świetnym smaku

Doskonałe miodowe serca o łatwym przygotowaniu i świetnym smaku

Nigdy dość przepisów na świąteczne ciasteczka. Każdy może przygotować te pyszne miodowe serca, ponieważ procedura jest jedną z łatwiejszych. Do ciasta możemy też dodać kakao, ale możemy zrobić je tylko z ciasta jasnego. Przy filiżance wspaniałej kawy poczujesz się jak w chmurze.

vynikající medová srdíčka s jednoduchou přípravou a skvělou chutí
Zdroj:
حلويات سارة KOOB

Czego będziemy potrzebować do miodowych serc:
mąka zwykła 220 g
cukier granulowany 100 g
jajka 1 szt
z 1 zł
soda oczyszczona ½ łyżeczki
masło 50 g
Jak zamierzamy postępować:

1) Włóż wszystkie składniki oprócz mąki do garnka i mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.

2) Wlej gorącą mieszankę na mąkę i zmiksuj na stałe ciasto, które odstawia się na 2 godziny.

3) Ciasto rozwałkować na maksymalnie 3 mm na wałku posypanym drobno mąką i wyciąć małe serduszka lub inne kształty.

vynikající medová srdíčka s jednoduchou přípravou a skvělou chutí
Zdroj:
حلويات سارة KOOB

4) Wycięte kształty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy przez 7 minut.

5) Pozwól im ostygnąć na blasze do pieczenia i po kilku minutach przenieś je na kratkę.

6) Schłodzone pozostają kruche i miękkie, nadają się do natychmiastowego wypełnienia dowolnym kremem lub dżemem.

7) Nadziewane serduszka moczymy w czekoladzie lub posypujemy słodyczami, a także możemy przykleić migdały lub orzechy włoskie. Po schłodzeniu pozostają kruche.

vynikající medová srdíčka s jednoduchou přípravou a skvělou chutí
Zdroj:
حلويات سارة KOOB

Życzymy dobrego smaku!