Strona główna PRZEPISY Włoska szarlotka dla zabieganych – szybkie przygotowanie i niesamowity smak

Włoska szarlotka dla zabieganych – szybkie przygotowanie i niesamowity smak

Jeśli zbliża się wizyta i nie wiecie, co szybko wymyślić na deser, ten dzisiejszy przepis jest dla was odpowiedni. Pokażemy wam, jak szybko przygotować pyszną włoską szarlotkę. Nie czekajcie na nic i przygotujcie się na przygotowania, zanim będzie za późno, każdy początkujący szef kuchni i kucharz może to zrobić!

zdj: Очень Вкусно!

Czego będziemy potrzebować:

2 – 3 żółtka

100 g cukru (+3 pl do sypania)

25 g masła (+ 25 g wlane)

125 ml mleka

1/3 ČL sól

cukier waniliowy

180 g mąki pszennej

1,5 l proszku do pieczenia

2-3 jabłka

cukier puder

Jak to zrobić:

1) Włóżcie żółtka do miski razem z cukrem i wymieszaj z pianką. Dodajcie roztopione masło, mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól i mąkę. Ponownie dokładnie ubij.

2) Formę wyłożyć papierem do pieczenia, równomiernie wylać ciasto i wygładzić.

zdj: Очень Вкусно!
zdj: Очень Вкусно!

3) Umyjcie jabłka, oczyść je, pokrój na pół i pokrój w średniej grubości plastry. Ułóżcie je równomiernie obok siebie na cieście.

zdj: Очень Вкусно!

4) Wlejcie roztopione masło na wierzch ciasta i posyp kryształowym cukrem.

5) Wstawcie do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180°C na 30-35 minut.

zdj: Очень Вкусно!