Strona główna PRZEPISY Szarlotka rozpuszczająca się w ustach – niesamowity smak i przygotowanie

Szarlotka rozpuszczająca się w ustach – niesamowity smak i przygotowanie

Dziś pokażemy Wam jeden z najpopularniejszych przepisów na szarlotkę, który zaskoczy Was niesamowitym smakiem i przygotowaniem. Jeśli szukacie fantastycznego dobra na kawę, koniecznie spróbuj i przekonaj się sam. Wystarczy wymieszać ciasto w jednej misce i upiec. Zobaczmy razem, co jest potrzebne i jak postępować.

zdj: Last Minute Kitchen

Czego będziemy potrzebować:

2 jajka

cukier kr – 150 g

masło – 80 g

mleko – 180 ml

mąka zwykła (może być półgruba) – 300 g

proszek do pieczenia – 5 g

3 jabłka

Jak to zrobić:

1) Ubijcie jajka z cukrem na piankę. Dodajcie roztopione masło i mleko. Wymieszajcie, aby połączyć wszystkie składniki.

zdj: Last Minute Kitchen
zdj: Last Minute Kitchen

2) Przesiejcie mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Wmieszajcie do masy jajecznej i wymieszaj, aby uzyskać jednolite ciasto.

zdj: Last Minute Kitchen

3) Teraz przygotujemy jabłka, jeśli nie chcesz, nie musisz ich nawet obierać, wystarczy je dokładnie umyć. Jabłka pokroić w dużą kostkę i dodać do ciasta.

zdj: Last Minute Kitchen
zdj: Last Minute Kitchen

4) Wytrzyjcie formę do pieczenia olejem. Ciasto wylewamy, wygładzamy i pieczemy.

zdj: Last Minute Kitchen

5) Piec przez 30-35 minut w 180 ° C. Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem.