Wybierasz się na imprezę i chciałbyś przynieść coś na stół? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy słone ślimaki serowe. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo łatwe i oszczędza czas! Nie bój się więc zaangażować w przygotowania nawet najmłodszych domowników.
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i przygotujmy razem te fantastyczne serowe ślimaki!
Puszyste ciasto ze śliwkami: Idealne połączenie śliwek i kremu waniliowego
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie spróbuj tej szarlotki!
Soczysta smażona rolada z kurczaka nadziewana prosciutto i serem
Pyszny przepis na słone ślimaki serowe:
Co będzie potrzebne:
- 200 g eydamu
- 500 g sera bałkańskiego
- 3 jajka
- 5 g soli
- 500 g ciasta francuskiego
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania ze sobą sera bałkańskiego, Eidamu, soli i 2 jajek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
2) Rozłóż masę serową na cieście francuskim i rozprowadź ją po całej powierzchni.
3) Rozpocząć zwijanie.
4) Pokrój pojedyncze ślimaki i ułóż je na blasze do pieczenia.
5) Posmarować jajkiem.
6) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.