Szukasz inspiracji na poczęstunek na przyjęcie lub po prostu szukasz nowości, która zachwyci członków Twojej rodziny? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dzisiaj przygotujemy paluszki z boczku z ciastem francuskim i wspaniałym nadzieniem serowym! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo jest to jedna z najłatwiejszych w przygotowaniu pikantnych przekąsek!
Już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i razem przygotujmy te pyszne boczkowe roladki, które są gotowe niemal bez wysiłku!
Więcej wspaniałych przepisów znajdziesz również na naszej stronie na Facebooku Prima Kuchařka.
Jeśli szukasz dodatkowej porcji dobroci, koniecznie spróbuj tych domowych pączków!
Wspaniały przepis na paluszki z boczku:
Co będzie nam potrzebne:
- 400 g ciasta francuskiego
- 150 g sera twardego
- 30 g pietruszki
- 100 g boczku
Jak postępować:
1) Zacznij od posypania pierwszego plastra ciasta francuskiego startym serem.
2) Drobno posiekać pietruszkę.
3) Dodać ser.
4) Przykryć drugim arkuszem ciasta i pokroić na pojedyncze paski.
5) Na wierzchu ułożyć plasterek rożna i docisnąć go szpikulcem.
6) Zacznij formować pojedyncze śmigła, układając je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.