Strona główna PRZEPISY Orzechowy deser z puszystym i elastycznym kremem!

Orzechowy deser z puszystym i elastycznym kremem!

Jeśli tak jak ja uwielbiasz kremowe lub orzechowe desery, to ten przepis jest dla Ciebie. Ponieważ dzisiaj przygotujemy razem pyszne i szybkie luksusowe kostki orzechowe z pysznym i puszystym kremem waniliowym!

Przygotowanie tego pysznego przysmaku jest bardzo proste i oszczędza czas. Jest gotowy w 30 minut! Co więcej, prawie każdy początkujący kucharz poradzi sobie z jego przygotowaniem. Nie bój się więc zaangażować w przygotowania najmłodszych domowników, pozwól im również przyłożyć rękę do pracy. Połączenie pysznego ciasta orzechowego i kremu waniliowego jest po prostu boskie! Jeden kęs tej orzechowej pyszności przeniesie Cię do krainy rozkoszy, której nie będziesz chciał opuścić.

Ślinka ci już cieknie? Przygotujmy razem ten smaczny i szybki w przygotowaniu deser orzechowy z kremem waniliowym!

Zamień zwykły lampion w piękną wielkanocną dekorację: ponad 20 inspiracji dla Ciebie!

Recept na ořechový dezert s vanilkovým krémem

Jeśli szukasz więcej dobroci, to zdecydowanie spróbuj tych naleśników z serem!

Zamienili wiklinowy krąg w piękny wiosenny wieniec za kilka koron


Pyszny przepis na luksusowe ciasto z orzechami pekan:

Co będzie potrzebne:

Ciasto:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich
  • filiżanka mleka
  • pół szklanki oleju
  • filiżanka zwykłej mąki
  • torebka proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy

śmietana:

  • 2 saszetki kremu waniliowego
  • 6 dl mleka
  • 5 łyżek cukru
  • 15 g masła
  • czekolada (na wierzch)

Jak postępować:

1) Wymieszać jajka, cukier, aromat waniliowy. Następnie dodać mleko, olej i resztę składników na ciasto.

2) Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Rozłóż na niej równomiernie ciasto i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

3) W międzyczasie przygotuj krem. Ugotuj krem w klasyczny sposób, używając mleka, cukru i budyniu w proszku. Po ostygnięciu dodać masło.

4) Gdy ciasto będzie gotowe, posmaruj je kremem budyniowym. Posyp wierzch startą czekoladą.