Strona główna PRZEPISY Ciasto czekoladowe BEZ cukru i BEZ mąki – gotowe w kilka minut!

Ciasto czekoladowe BEZ cukru i BEZ mąki – gotowe w kilka minut!

Dziś przedstawiamy przepis na wspaniałe ciasto czekoladowe, które nie zawiera ani cukru, ani mąki. Oznacza to, że możesz cieszyć się tym słodkim przysmakiem bez wyrzutów sumienia i jest on również odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu. Co więcej, deser ten jest bardzo szybki w przygotowaniu i można go zrobić w ciągu kilku minut. Twoje kubki smakowe będą zachwycone gładką konsystencją i czekoladowym smakiem.

Zaczynasz się już ślinić? Zróbmy razem ciasto czekoladowe BEZ cukru i BEZ mąki!

Spróbuj tych wspaniałych bułeczek bananowych – łatwych w przygotowaniu!

Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te wieńce z szynki!

Popularny biszkopt z kremem kakaowym i waniliowym


Przepis na pyszne ciasto czekoladowe:

Co będzie potrzebne:

  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 4 łyżki kakao
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g czekolady
  • 45 ml mleka
  • 15 g masła

Jak postępować:

1) Zacznij od zblendowania bananów, jajek, kakao i proszku do pieczenia.

2) Przełóż powstałą masę do formy o średnicy 14 cm. Piecz w temperaturze 190 stopni przez około 8-10 minut.

3) W międzyczasie przygotuj polewę. Po prostu wymieszaj czekolady, mleko i masło. Pozostaw do roztopienia w kuchence mikrofalowej.

4) Na koniec wystarczy polać nasze ciasto.