Pudding to ulubiona przekąska z naszego dzieciństwa. Danie to jest szybkie w przygotowaniu i zachwyci podniebienie zarówno dorosłych, jak i dzieci. W połączeniu z owocami, bitą śmietaną i wieloma innymi możliwymi smakołykami jest po prostu pyszny. Pokochasz pyszne ciasto bez pieczenia z kremem.
Dzisiejszy przepis wykorzystuje custard nieco inaczej. Łączy ze sobą trzy smaki i układa je na miękkiej ciasteczkowej skórce. W ten sposób możesz stworzyć pyszny deser o subtelnych smakach i błyskawicznie zachwycić swoich gości.
Przepis na pyszne ciasto kremowe bez pieczenia:
Co będzie nam potrzebne:
- 2 x budyń waniliowy
- 2 x budyń z orzechów laskowych
- 2,4 l mleka
- 2 x budyń czekoladowy
- 30 łyżek cukru
- rum
- 100 g ciemnej czekolady
- 375 g margaryny
- ciastka
- sok pomarańczowy
Jak będziemy postępować:
- W 8 dcl mleka ugotować 2 opakowania budyniu waniliowego z 10 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki. Pozostawić do ostygnięcia i dodać 125 g margaryny.
- W 8 dcl mleka ugotować 2 opakowania budyniu czekoladowego z 10 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki. Odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy 125 g margaryny, czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej i 2 łyżki rumu.
- Ugotować 2 opakowania kremu o smaku orzechów laskowych w 8 dcl mleka z 10 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki. Pozostawić do ostygnięcia i dodać 125 g margaryny.
- W misce układamy jedną warstwę biszkoptów, polewamy je sokiem pomarańczowym i układamy warstwę kremu czekoladowego, następnie znów biszkopty, krem waniliowy, trzecią warstwę biszkoptów i na koniec krem orzechowy. Udekorować do smaku.