Strona główna PRZEPISY Pyszne ciasto bez pieczenia z kremem – Łatwe i szybkie przygotowanie

Pyszne ciasto bez pieczenia z kremem – Łatwe i szybkie przygotowanie

Pudding to ulubiona przekąska z naszego dzieciństwa. Danie to jest szybkie w przygotowaniu i zachwyci podniebienie zarówno dorosłych, jak i dzieci. W połączeniu z owocami, bitą śmietaną i wieloma innymi możliwymi smakołykami jest po prostu pyszny. Pokochasz pyszne ciasto bez pieczenia z kremem.

Dzisiejszy przepis wykorzystuje custard nieco inaczej. Łączy ze sobą trzy smaki i układa je na miękkiej ciasteczkowej skórce. W ten sposób możesz stworzyć pyszny deser o subtelnych smakach i błyskawicznie zachwycić swoich gości.


Przepis na pyszne ciasto kremowe bez pieczenia:

Co będzie nam potrzebne:

  • 2 x budyń waniliowy
  • 2 x budyń z orzechów laskowych
  • 2,4 l mleka
  • 2 x budyń czekoladowy
  • 30 łyżek cukru
  • rum
  • 100 g ciemnej czekolady
  • 375 g margaryny
  • ciastka
  • sok pomarańczowy

Jak będziemy postępować:

  1. W 8 dcl mleka ugotować 2 opakowania budyniu waniliowego z 10 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki. Pozostawić do ostygnięcia i dodać 125 g margaryny.
  2. W 8 dcl mleka ugotować 2 opakowania budyniu czekoladowego z 10 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki. Odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy 125 g margaryny, czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej i 2 łyżki rumu.
  3. Ugotować 2 opakowania kremu o smaku orzechów laskowych w 8 dcl mleka z 10 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki. Pozostawić do ostygnięcia i dodać 125 g margaryny.
  4. W misce układamy jedną warstwę biszkoptów, polewamy je sokiem pomarańczowym i układamy warstwę kremu czekoladowego, następnie znów biszkopty, krem waniliowy, trzecią warstwę biszkoptów i na koniec krem orzechowy. Udekorować do smaku.