Czy zamierzasz poczęstować gościa czymś smacznym w czasie Wielkanocy? Jajka faszerowane to klasyka. Wypróbuj nasz pomysł na kolorowe i świeże nadzienie. Jajeczne „jednoporcjówki” będą pysznym przysmakiem.
Pikantne jajka faszerowane
- 12 jaj ugotowanych na twardo
- 120 ml majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka sosu chili
- 1 szt. cebuli dymki
- sól do smaku
- mielona czerwona papryka (wędzona) do smaku
- mielony czarny pieprz do smaku
.
- Przekrój jajka na pół wzdłuż i usuń żółtka. Umieść je w misce.
- Drobno posiekać cebulę dymkę.
- Do żółtek dodaj majonez, musztardę, sos chili, posiekaną dymkę oraz sól, mieloną czerwoną paprykę i mielony czarny pieprz do smaku.
- Rozbełtaj żółtka widelcem i wymieszaj wszystko razem.
- Przełóż przygotowane nadzienie do worka do dekoracji i wyciśnij je na dołki z białek.
- Na koniec posypujemy je posiekaną dymką i posypujemy papryką.
.