Strona główna PRZEPISY Pyszny poczęstunek dla gościa – jajka faszerowane na ostro

Pyszny poczęstunek dla gościa – jajka faszerowane na ostro

Czy zamierzasz poczęstować gościa czymś smacznym w czasie Wielkanocy? Jajka faszerowane to klasyka. Wypróbuj nasz pomysł na kolorowe i świeże nadzienie. Jajeczne „jednoporcjówki” będą pysznym przysmakiem.

výborné pohoštění pro návštěvu – pikantní plněná vajíčka
Źródło: anytimerecipe.com

 


Pikantne jajka faszerowane

 

  • 12 jaj ugotowanych na twardo
  • 120 ml majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka sosu chili
  • 1 szt. cebuli dymki
  • sól do smaku
  • mielona czerwona papryka (wędzona) do smaku
  • mielony czarny pieprz do smaku

 

  • Przekrój jajka na pół wzdłuż i usuń żółtka. Umieść je w misce.
  • Drobno posiekać cebulę dymkę.
  • Do żółtek dodaj majonez, musztardę, sos chili, posiekaną dymkę oraz sól, mieloną czerwoną paprykę i mielony czarny pieprz do smaku.
  • Rozbełtaj żółtka widelcem i wymieszaj wszystko razem.
  • Przełóż przygotowane nadzienie do worka do dekoracji i wyciśnij je na dołki z białek.
  • Na koniec posypujemy je posiekaną dymką i posypujemy papryką.

 

 

.