Strona główna PRZEPISY Pyszne ciasto czekoladowe, które rozpływa się na języku!

Pyszne ciasto czekoladowe, które rozpływa się na języku!

Szukasz łatwej i szybkiej przekąski do popołudniowej kawy lub spodziewasz się gości i chciałbyś ich czymś poczęstować? W takim razie ten przepis na kubek jest właśnie dla Ciebie! Dziś zrobimy razem proste ciasto czekoladowe z kwaśną śmietaną. Przygotowanie tego czekoladowego mniam mniam jest dość proste, dzięki wspomnianemu wcześniej przepisowi na kubek. Nie trzeba więc niczego ważyć, wystarczy klasyczny kubek, który zastąpi wagę. Dodatkowo do przygotowania tego mniam mniam dania będziesz potrzebować tylko tych kilku składników, które prawie zawsze masz w domu.

Ta bułka to także świetna propozycja na weekendowe śniadanie do łóżka, które z pewnością zasmakuje całej Twojej rodzinie. Czy ten deser przypadł Wam do gustu? Następnie zróbmy razem tę prostą bułkę z kremem czekoladowym, korzystając z przepisu z kubka!

Mieszanka z kurczaka mielonego w cieście francuskim – Porada na wielki, słony przysmak!

Hrnečkový recept na jednoduchou čokoládovou buchtu se smetanou
Źródło: coolinarika.com

Puszyste czekoladowe ciacha z herbatnikami – Łatwe i szybkie w przygotowaniu!

Przepis na pyszne czekoladowe brownie:

Co będzie nam potrzebne:

  • 1 filiżanka cukru kryształu
  • 1 filiżanka mąki półgrubej
  • 1 filiżanka zmielonych orzechów
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • pół filiżanki kakao
  • pół szklanki oleju
  • 4 jajka
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1 torebka proszku do pieczenia

Frosting:

  • roztopiona czekolada
  • jadalne dekorowanie

Plasterki jabłka z kremem serowym i budyniem waniliowym

Jak postępować:

1) Zacząć od wymieszania wszystkich składników razem w jednej dużej misce. Wszystko dokładnie wymieszać. Masa powinna być jednolitą mieszanką.

2) Przygotować głębszą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie wlej do niego stworzoną przez siebie mieszankę.

3) Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni przez około 45 minut. Na koniec skropić roztopioną czekoladą i udekorować.