Nie wiesz co ugotować na obiad i nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Wypróbuj dziś ten przepis na wołowinę pieczoną w piekarniku. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut, a skończysz z pysznym, sycącym obiadem, który wszyscy pokochają.
Tani i łatwy przepis na świetną wytrawną przystawkę – Kiełbaski w cieście francuskim!
Przepis na panierowaną wołowinę z piekarnika:
Co będzie nam potrzebne:
- 4 kawałki mięsa
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 3 ziemniaki
- 4 łyżki stołowe majonezu
- 4 łyżeczki musztardy miodowej
- 2 ząbki czosnku
- Sól, pieprz, papryka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g sera
Roladki z piersi kurczaka z serem topionym i czosnkiem – przekonają Cię od pierwszego kęsa
Jak będziemy postępować:
1) Mięso pokroić w plastry i zmiękczyć. Doprawić solą i pieprzem z obu stron.
2) Pokrój cebulę i pomidory w plasterki.
3) Ziemniaki zetrzeć na grubej stronie tarki.
4) W misce umieścić rozgnieciony czosnek i oliwę z oliwek i posmarować tą mieszanką papier do pieczenia.
5) Na wierzchu umieścić plastry cebuli i przygotowane mięso.
6) Każdy plaster mięsa posmarować musztardą i na wierzchu ułożyć pomidory.
7) Powierzchnię posmarować mieszanką czosnku i oleju.
8) Następnie ułożyć warstwę tartych ziemniaków i dodać sól i paprykę.
9) Na koniec posmarować majonezem i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
10) Potem tylko posypać serem i podawać.
ODTWÓRZ PEŁNY FILM INSTRUKTAŻOWY DLA PIECZONEJ W PIEKARNIKU WOŁOWINY KUKURYDZIANEJ:
https://www.youtube.com/watch?v=_7sVDrgvcag