Szukasz inspiracji na bezpretensjonalne, pachnące i chrupiące domowe wypieki? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy pyszne domowe bułeczki wypełnione mozzarellą. Dzięki załączonemu przepisowi fotograficznemu przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i nie wymaga dużo czasu.
Czy udało nam się dotrzeć do Ciebie z tym domowym ciastem? Przygotujmy razem te pyszne domowe pączki z nadzieniem z mozzarelli!
Pyszny przepis na pączki z nadzieniem z mozzarelli:
Czego potrzebujemy:
- 250 g mąki do wypieków domowych
- 20 g cebuli dymki
- 1 jajko
- 5 g drożdży
- 5 g soli
- 125 ml ciepłego mleka
- 120 g mozzarelli
- 20 g bułki tartej
- jajko do posmarowania
Jak postępować:
1) Mąkę, cebulę dymkę, jajko, drożdże, sól i ciepłe mleko wymieszać w torebce z zamkiem błyskawicznym.
2) Dokładnie wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia w ten sposób na 40 minut.
3) Następnie podzielić ciasto na około 8 części.
4) Z poszczególnych kawałków ciasta uformować właściwe kulki. Do każdej z nich włóż kawałek mozzarelli.
5) Grzyby wyłożyć na blasze do pieczenia, posmarować je roztworem jajka i posypać bułką tartą.
6) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.