Jeśli Ty też uwielbiasz domowy chleb i chciałbyś spróbować zrobić go w domu, to dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie upieczemy chrupiący i puszysty domowy chleb! Jeśli raz spróbujesz tego domowego chleba, nie będziesz już pamiętał o tych kupnych! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmuje dużo czasu!
Czy udało nam się dotrzeć do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem ten chrupiący i puszysty domowy chleb!
Wspaniały przepis na chrupiący chleb domowej roboty:
Czego potrzebujemy:
- 500 g mąki gruboziarnistej
- 375 ml wody
- 8 g drożdży
- 10 g soli
Jak postępować:
1) Na początku wymieszaj drożdże z wodą.
2) Dodać sól i mąkę.
3) Wyrobić gładkie ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia pod ręcznikiem na 60 minut.
4) Gdy nasze ciasto wyrośnie, nożem zrobić w nim rowki i oprószyć mąką.
5) Chleb przełożyć do worka do pieczenia i pozostawić na 20 minut.
6) Piec w temperaturze 220 stopni przez około 25 minut.