Jeśli jesteś fanem deserów bez mąki, ten z pewnością stanie się jednym z Twoich ulubionych – soczyste czekoladowe brownies z dynią bez mąki!
Czekoladowe brownies z dynią bez mąki
- 300 g dyni
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 30 g orzechów (zmielonych)
- 50 g masła
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki kakao
- 100 g czekolady
- Oczyść dynię, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj do miękkości.
- Ugotowaną i ostudzoną dynię umieścić w mikserze razem z masłem, cukrem, miodem, jajkami i połamaną czekoladą.
- Po chwili miksowania dodać orzechy, a na końcu kakao.
- Wylej przygotowane ciasto na blachę do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
- Po schłodzeniu można od razu podawać ciasto, ale smakuje jeszcze lepiej, jeśli postoi przez jakiś czas.